Zielenbegeleider

Help verdwaalde zielen 'naar het licht' en 'naar de oever'

Onvoorwaardelijk, onbetaald

maar de beloning is van zo'n hoog spiritueel niveau.

Bij boeddhisten betekent de dood niet het einde, maar juist het begin van de overgang van het ene leven naar een nieuw leven. Zij geloven namelijk in reïncarnatie. Ik ook.

Onze overgangsperiode

Zo weet ik zelf veel over mijn voorgaande levens. Het is voor mij een feit dat het leven nu een 'tussenfase' is, steeds ter voorbereiding van het volgend leven. In het boeddhisme heet dit 'samsara', de cyclus van dood en wedergeboorte zonder begin en schijnbaar zonder eind, onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden. Het is dus belangrijk dat we spiritueel groeien om zo het lijden te transformeren naar een staat van vrede. 


Deze training duurt 1 dag en bestaat uit 2 delen: 

Deel I: Dood & Wedergeboorte

Leren over de dood, is leren hoe te leven.


De meeste mensen hebben een fundamentele angst voor de dood. Stel, je hebt een moment van ademtekort of je denkt aan je kind dat een drukke straat moet oversteken. Het roept een onderliggende angst op voor de dood. We komen op die manier in een overlevingsmodus. 

In dit deel van 'dood en wedergeboorte' kijken we deze oer-angst in de ogen om die dan te transformeren naar een deugd.  We integreren nieuwe kwaliteiten in ons en leren onze gehechtheid aan het lijden los te laten. Anders gezegd: we gaan sterven in ons ego zodat het liefdesvuur in ons hart nog meer kan ontwaken. 

Want !!!! Als we sterven in vrede - zonder angst dus - creëren we vanzelfsprekend diezelfde 'staat van vrede' bij wedergeboorte. 


Na deze meditaties, ben je klaar voor deel II.

Deel II: Zielen begeleiden 'naar de overkant'

Wanneer een persoon sterft, verlaat de ziel het lichaam. Als dit in vrede verloopt, kan de ziel het loslatingsproces starten en het leven integreren in de ziel.  Daarbij gaat de ziel op een natuurlijke manier door verschillende bewustzijnsniveaus. In het boeddhisme heet dat bardo's. Maar stel dat een persoon plots sterft door een zwaar ongeluk, een tsunami - door een niet-natuurlijke of traumatische plotse dood - dan komt de ziel in een emotionele verwarring. Deze ziel volgt het licht niet en blijft dwalen in de bewustzijnslagen na de dood. 

Als zielenbegeleider help je deze zielen 'naar de overkant' en breng je ze terug in contact met het licht van de bron.

PS: iedereen kan dit leren. 

Hoe gaan we te werk? 

Via meditatie leid ik je door de verschillende bewustzijnslagen zodat je nog verborgen angsten voor de dood leert loslaten. 

In deel II mediteren we om verdwaalde zielen naar het licht te begeleiden. 

Je Trainer

Eva Storm
Al jaren bestudeer ik het boeddhisme.  In het begin, volgde ik tal van meditaties en lessen in het Tibetaans boeddhisme. Nu 20 jaar later bestudeer ik het boeddhisme meer vanuit esoterisch visie.  In dit leven is mijn gids (naast Jeanne d'arc) de Godin Tara en dan vooral de groene Tara, Zij is een 'bevrijdster', de beschermende moeder maar ook 'de moeder van alle verlichte wezens'.  Zij wordt ook wel 'zij die helpt oversteken naar de andere oever' genoemd. 

Ik neem je graag mee in deze reis om verdwaalde zielen te begeleiden naar de oever en het licht.

FAQ

Wat is het verschil tussen een rouwbegeleider en een zielenbegeleider?

  • Een rouwbegeleider helpt iemand op aards niveau om het rouwproces te verwerken. Hij of zij heeft een geliefde verloren en de rouwbegeleider helpt hen om het verdriet te kanaliseren en de gehechtheden te lossen. 
  • Als zielenbegeleider werk je op energetisch niveau.  Je helpt niet de nabestaanden maar de ziel van de persoon die gestorven is.


Kan ik daarna zielen zelf naar het licht sturen?

Ja, dat kan je zeker. Er zullen ook momenten zijn dat ik je mail om gratis deel te nemen aan een groepsmeditatie wanneer bijvoorbeeld veel zielen tegelijkertijd beslissen om deze planeet te verlaten. Deelname is altijd vrijblijvend. Wie zielen begeleidt naar de oever en naar het licht, doet dit onbaatzuchtig.