Dag van de Coach
01 juli 2014 
2 min. leestijd

Dag van de Coach

Het is de dag van de Coach!

Wat gaat de tijd snel voorbij. Ik ben net terug van een opleiding in Arizona, waar ik mij heb kunnen verdiepen in trance-taal  en taalpatronen om verandering te brengen in de neurologie bij de cliënt.

 Mijn persoonlijke zoektocht is nog steeds: hoe kunnen we via taal, verandering brengen in een gesprek, zonder dat het op een coaching lijkt.

 Als het effectief en eenvoudig kan, waarom dan moeilijk doen?

 Waarom zou dit kunnen belangrijk zijn ?

Wanneer we volwassenen en kinderen coachen, is het doel de geest te verruimen en open te houden. Ik vraag me steeds af: hoe kunnen we gesloten deuren (beperkende overtuigingen) weer open zetten in het bewustzijn en het kind verder laten kijken dan wat hij gewoon is.  In de Lazuli-wijs-activiteiten met kinderen & jongeren, zetten we onze taalvaardigheden in, om kinderen meer zichzelf te laten zijn en open geest te houden, hun intuïtie open te houden.

Op zich kun je je afvragen of kinderen dit wel nodig hebben? Inderdaad elk kind wordt puur geboren, maar dit blijft niet duren. Al gauw komen alle overtuigingen van de ouders in het bewustzijn van het kind.  Zowel de goeie als de beperkende overtuigingen.  Niemand ontsnapt aan dit systeem.  Elk kind ziet zijn ouder onvoorwaardelijk graag en neemt er dan ook alles bij. Hm hm …

In mijn opleiding in Arizona waren we in totaal met 13 cursisten. Mensen uit heel de wereld. Engeland, Kroatië, New York, Zuid Afrika …  Coaches met allen een verschillend doelpubliek. Er was een coach die zich richtte naar professionele golfsporten, het bedrijfsleven, … het maakte niet uit. We zaten daar allemaal om ons eigen beperkende ideeën te transformeren en om onze vaardigheden als coach te verdiepen.

Alle NLP-HNLP technieken hadden we ooit geleerd als basis, maar iedereen besefte … deze manier van coachen gaat veel verder dan puur een techniekje doen.  Het is een ongelooflijk magisch moment!

Ik verdiep me graag in het coachen “beyond words”.   Beyond Words is een manier om via taal iemand met zijn aandacht in de void/de leegte/Akasha kronieken (hoe je het ook wil noemen) te brengen om zo in contact met het universum, nieuwe creatieve ideeën te laten ontstaan … helemaal uit de cliënt zelf!  Ik hou hier ontzettend van.   Het is één van de krachtigste manieren, om mensen zelf en onafhankelijk tot inzicht en tot daadkracht te brengen.

Deze manieren van Coachen leer ik aan de cursisten en toekomstige Coaches.  Zij investeren ook in zichzelf om het beste van zichzelf naar buiten te brengen en hun talent in te zetten voor een betere wereld.

En omdat het vandaag “Dag van de Coach” is, wil ik graag alle coaches en vooral zij die de Lazuli way neerzetten, stimuleren om hun pad verder te bewandelen.

Als we zelf het voorbeeld zijn, dat kunnen anderen ons beter begrijpen, een groter inzicht bekomen, zichzelf sneller in de verandering brengen.

  • Ik empower iedereen die zich inzet om anderen te laten groeien!
  • Ik heb bewondering voor elke coach, om steeds het beste van zichzelf te geven (zonder zichzelf te verwaarlozen) om anderen hun pad te verlichten door de juiste vragen te stellen op het juiste moment.
  • Ik heb bewondering voor elke coach, om elke dag de uitdaging aan te gaan om zichzelf kwetsbaar en open te stellen.
  • Ik heb bewondering voor ieder die de wereld van het kind mooi maakt.

Misschien ben je (nog) geen coach in de professionele zin, maar wellicht help je onbewust anderen het beste van zichzelf te tonen.  Ook jou wil ik in de bloemetjes zetten!

En omdat het vandaag “Dag van de Coach” is, stuur ik een woord van dank uit naar alle coaches!  Zij zetten zich elke dag in om het pad van vele volwassenen en kinderen te ver-lichten en door hen te begeleiden naar hun eigen bron.

Over de schrijver
Pionier, Avonturier, Bezieler Trainer, Coach en vaak... Hypnotisch verwarrend ;-) Stel je voor dat je beter kan communiceren en een hartsverbinding kan creëren door je bewustzijn te verruimen... dat zou mooi zijn toch?
Reactie plaatsen