De weg naar Eenheidsbewustzijn
26 februari 2020 
4 min. leestijd

De weg naar Eenheidsbewustzijn

Ooit ging ik als 14-jarige op sportkamp in de hoge venen.  Op de eerste dag stond een boswandeling op het programma met als doel de omgeving verkennen.

Wat er toen gebeurde, zal ik nooit vergeten.
Op een bepaald moment zag ik tussen de bomen allemaal varens.  Het waren er echt veel. Ik bleef stilstaan.

Ik zag de energie van de varens.  Niet in kleur maar als een doorzichtige vibratie die er rond hing. En toen gebeurde het.  De grenzen van mijn zijn vervaagde, de energie van het bos, de varens en ik werden één. Ik was niet Eva, ook niet het bos. Ik was niets en alles tegelijk. Terwijl ik dit schrijf, voel ik de tinteling die toen door mijn lichaam ging opnieuw terug door mijn lichaam heen gaan. Op dat moment stond de wereld stil.  Er was geen ik, geen leven, geen binnen of buiten, geen denken, geen emoties. Alleen een zuiver waarnemen en een optillen van alles wat is. Veel later kon ik er een woord op kleven namelijk: bewustzijn. Om specifiek te zijn: eenheidsbewustzijn. Dan ben je één met alles wat is. Een moment van pure liefde en verlichting.

Toen ik mijn naam hoorde, kwam ik terug in mijn ‘ik’-zijn. Ik draaide me om en wandelde naar de groep, nog steeds met dat gevoel van eenheid in mij. De rest van de dag was ik stil.

Aroha

Dit kun je met geen woorden uitleggen. Trouwens, tegen wie zou je zoiets vertellen? En al zeker niet op een sportkamp waar je niemand kent, en waar je door de ‘grote jongens’ aangesproken wordt over je rode haar en daarna over Adam en Eva.  Tja, als je net het eenheidsgevoel ervaren hebt, dan is dit wel een sterk contrast.

By the way: wist je dat varens uit Nieuw-Zeeland een kalmerend effect hebben op mensen? In Nieuw-Zeeland hebben ze daar een woord voor. Die trilling noemen ze daar ‘Aroha’, een energie die de kracht heeft om je zielsverdriet en lijden weg te wassen. Het is een pure uitdrukking van de creatieve kracht van Spirit of  the Creator.

Hoe dan ook, dat moment tussen de varens was vol licht en bovennatuurlijk. Dat was niet de eerste keer dat ik zo’n goddelijke ervaring had. Als kind ervaarde ik dat meermaals, maar dan met de warme, droge, bruinrode aarde van Afrika. Anders en toch hetzelfde eenheidsgevoel!

Een constant eenheidsgevoel

Dankzij deze ervaringen kan ik mij voorstellen hoe engelen zich voelen en bewegen. Al is dat een invulling. Echt weten kan ik het niet. Maar het kan niet anders dan dat ze in een constant eenheidsgevoel zitten. Het universum, het kwantumveld of de ruimte heeft geen oordeel.  Het is gewoon dat wat het is.

Wie eenheid ervaart kan moeilijk een oordeel vellen over een ander.  Want dat zou betekenen dat je jezelf ver/beoordeeld. Daarnaast is oordelen een activiteit van het denken, het ego.  Bij helder waarnemen is er geen ego.

Ik ben niet helderziend en zie geen aura’s of chakra’s met het blote oog.

Wel kan ik ze waarnemen met mijn derde oog, maar daarvoor moet ik me concentreren en afstemmen. Vandaag de dag ervaar ik, en dan vooral in gesprekken of tijdens sessies, ‘flitsen’ of beelden van patronen, verhoudingen, bindingen van een systeem (gezin, werk, relatie…).

Als jongere vertelde ik die boodschappen direct op het moment dat ze binnenkwamen aan degene die bij mij stond. Ai ai… dat was niet altijd diplomatisch. Sommigen vonden dat ik onzin verklaarde. Anderen werden boos. Nog anderen staarden me aan.

Op een dag besloot ik te zwijgen. Het leek me beter om me ‘normaal’ te gedragen en me aan te passen. Herkenbaar? Bewust gedroeg ik me niet zoals ik echt was. Maar onbewust gaf het me tijdelijk de ruimte om uit te zoeken hoe intuïtie, en gesprekken met het hogere werken.  En dat gaf rust.

Opnieuw leren luisteren en communiceren

Vandaag geef ik trainingen in communicatie en bewustzijn. Ik leer je zowel horizontaal als verticaal beter te communiceren.

Verticale communicatie is de communicatie tussen jezelf en je intuïtie.   We gaan het contact met je intuïtie verbeteren en verdiepen zodat je daarna ook beter de boodschappen van je Hogere Zelf, je ziel beter kan begrijpen.  We onderzoeken hoe je bewuste denken werkt alsook je onderbewustzijn en hoger bewustzijn. En nog belangrijker, hoe breng je die drie op één lijn, zodat de hoogste creatieve kracht bij jou kan binnen vloeien en je gemakkelijk kan intunen op het kwantumveld rondom je.
Het opnieuw leren luisteren vraagt vaardigheden en zelfkennis.  Iedereen is uniek en heeft een eigen manier.

Je leert ook beter te communiceren met anderen, met je familieleden, partner, kinderen, ouders, collega’s op het werk, enz.

Dat noem ik de horizontale communicatie, die tussen twee personen of één persoon naar een groep.

Doordat je al een betere voeling hebt met je eigen zijn en meer kennis hebt over patronen en strategieën, ga je communicatief betere feedback kunnen geven, de verbinding kunnen creëren met anderen en tenslotte hen beter begrijpen.  Maar één ding kan ik je al verklappen. Communiceren begint met ‘luisteren vanuit je hart’. Dat is empathisch luisteren zonder oordeel en begrensd. Je laat het probleem waar het ligt.

Het gevolg van zo’n training

Het gevolg van zo’n training bij Lazuli,  is dat je sterk in je schoenen komt te staan.  Hoe? Doordat je je kracht weet te behouden in een gesprek, maar ook in een relatie.  Stel je voor dat je midden in een conflict of chaos zit, dan ga je heel goed weten wat jouw aandeel is van het conflict én wat niet jouw aandeel is. Zo kun je zelfbewust je eigen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen stuk en het andere deel heel mooi terug (af)geven, daar waar het hoort.  Hè hè, dat brengt rust.

Verandert dat niet iets in je leven? Misschien in de manier hoe je rust ervaart?  Dan hoef je geen yoga of meditatie te doen om rust in je leven te scheppen. Maar dan doe je yoga en meditatie vanuit een innerlijk rustpunt. Je bent in balans en in vrede. Je ervaart eenheidsbewustzijn, je leert om gewoon te ‘zijn’.

Verlang je ook om terug in verbinding te staan met het universum? En de kwaliteit van je relaties te verbeteren?  Misschien is het dan tijd om te onderzoeken hoe het met jouw bewustzijn gesteld is.

Ik wens je alle  ‘Aroha’ toe.

Eva

 

ps: Heb je ook de wens om beter te communiceren?  Kom eens naar mijn introductiecursus. Ik zet je graag op weg.

Over de schrijver
Pionier, Avonturier, Bezieler Trainer, Coach en vaak... Hypnotisch verwarrend ;-) Stel je voor dat je beter kan communiceren en een hartsverbinding kan creëren door je bewustzijn te verruimen... dat zou mooi zijn toch?
Reactie plaatsen