Heb jij een evenwichtige relatie?
07 april 2015 
3 min. leestijd

Heb jij een evenwichtige relatie?

Heb jij een evenwichtige relatie? Relaties vind je in vele vormen: man-vrouw, man-man, vrouw-vrouw.

Daar kan niet over geoordeeld worden, want in de Nieuwe tijd kunnen relaties diverse vormen aannemen.  Wat belangrijker is, is wat er zich innerlijk afspeelt in verband met de mannelijke en vrouwelijke energie.

Innerlijk zijn we allemaal bedraad met de goud-zilveren energie.

Ze zijn dus beiden in ons aanwezig en zijn twee afsplitsingen van het éne, van de bron, het witte licht. Wit licht splitst zich eerst in goud en zilver, daarna in de verschillende kleuren.

Goud staat voor de mannelijke energie en is een energie dat naar buiten komt, een energie dat materialiseert en vorm gaat nemen.  De energie is gefocust en doelgericht. De mannelijke energie schept op die manier individualiteit.

De zilveren energie is de vrouwelijke energie en staat voor “een energie dat naar binnen keert”. Het is de energie van Thuis, de oerbron, het vloeiende licht, het pure Zijn. Het is de ongemanifesteerde energie!  De vrouwelijke energie is allesomvattend en oceanisch; zij onderscheidt en individueert niet.

Beide energieën hebben mekaar nodig en zijn onlosmakelijk met elkaar in verbinding.

Het doel van relaties is het samenbrengen van deze gouden en zilveren energie om zo tot manifestatie, nieuwe creaties te komen. Dit kan ontstaan wanneer er evenwicht is tussen beide personen.  Iemand met meer mannelijke energie (man of vrouw) zal een persoon aantrekken met meer vrouwelijke energie (zowel man of vrouw).  Het is dus vandaag de dag niet zo dat mannen meer mannelijke energie hebben en vrouwen meer vrouwelijke energie. Deze oude overtuiging past niet meer in de nieuwe tijd.

Wanneer de vrouwelijke energie,  de energie van de oerkracht, het ongemanifesteerde kan samenwerken met de mannelijke energie, dan ontstaan er wondermooie creaties.  Achter ieder succesvolle persoon, staat iemand met de tegenovergestelde kracht om zo tot eenheid in jezelf te kunnen groeien.

Groeien naar de nieuwe tijd, is de twee polen, in jezelf één laten worden.

In de nieuwe tijd, gaan twee personen een relatie aangaan maar niet zozeer dat de ene meer mannelijke of vrouwelijke energie heeft, maar waarbij beide personen evenwichtig in zichzelf mannelijke en vrouwelijke energie hebben.

Indien je niet goed bent in bijvoorbeeld de mannelijke energie nl. het naar buiten komen, actie, doelen stellen, zal je dit moeten aanleren.  Maar ook omgekeerd.  Wie steeds innerlijk vanuit de bron schept (vrouwelijke energie), maar het niet naar buiten brengt, zal zich niet gelukkig voelen.

Wil je evenwicht in jezelf, zal je moeten uit je comfort zone stappen en nieuwe ervaringen opdoen of je nu man of vrouw bent.

In de opleidingen kom je in een proces om jezelf beter te leren kennen, je relaties onder de loep te nemen en je bewustzijn te verruimen.

Dus in een relatie trek je steeds de juiste persoon aan! Je komt situaties tegen waar je je schoonheid naar buiten brengt of situaties waar je verborgen kwaadheid naar buiten komt. Hoe dan ook, één van de doelen, is liefde te ervaren maar meestal gaat daar een healingsproces aan vooraf.

Je trekt dus een persoon aan op hetzelfde niveau van overtuigingen, zelfbeeld en houdingen.

Maar aan de andere kant trek je ook je tegengestelde aan. Wat voor jou belangrijk is, kan voor de ander niet veel waard zijn. Waar jij stilte vindt, vindt de ander lawaai.  Wat jij belangrijk vindt in de opvoeding, vindt de ander niet nodig … enzovoort. We lopen hier tegenaan OF we lossen het op via communicatie. En communicatie betekent niet dat de een gelijk krijgt en de ander niet.  Het betekent dat je samen op zoek gaat naar een win-win situatie. We kunnen leren van mekaar en daardoor mekaar én jezelf beter leren kennen. Maar veelal wordt er niet gecommuniceerd, want we DENKEN te weten hoe die ander is en we doen verder geen moeite. Op dat moment brengen we de eenheid niet meer tot stand dat nodig is in een relatie.

Wanneer de liefde uitgedoofd is of er is geen wederzijdse liefde, dan kan het gebeuren dat de mannelijke of vrouwelijke energie niet meer scheppend is, maar vernietigend is.

De relatie is dan afbrekend in plaats van opbouwend. Er kunnen geen gezamenlijke creaties meer ontstaan, tenzij een relatie met een spiraal naar beneden. Blijft zo’n relatie verder gaan, (als je nog kan spreken van een relatie) dan kan dit zeer stresserend zijn voor beide partners maar ook voor de kinderen. Op dat moment is het beter om de relatie te beëindigen, wetende dat het voor de kinderen nooit gedaan is.  Zij blijven steeds “in relatie” met de ouders. Het is de taak van de ouders om dit op een bewuste manier te doen.  Het kan ook in vrede en harmonie gebeuren.

Belangrijk is dus om eerst het evenwicht te vinden in de relatie met jezelf.   Is de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf in evenwicht?  Ben jij in evenwicht?

Dan kan je groeien naar een evenwichtige relatie dat klaar is voor de Nieuwe Tijd.

De basis is “liefde op zielenniveau”. Het koppel kan samenwerken, samen een gezin creëren én leiden, samen projecten neerzetten en mooie momenten meemaken. En het hoeft niet altijd groots te zijn, het kan een gezamenlijke creatie zijn van een  “moment”, een moment volledig in het nu!  Ik wens je dit laatste van harte.

Heb jij evenwicht in jezelf?

Over de schrijver
Pionier, Avonturier, Bezieler Trainer, Coach en vaak... Hypnotisch verwarrend ;-) Stel je voor dat je beter kan communiceren en een hartsverbinding kan creëren door je bewustzijn te verruimen... dat zou mooi zijn toch?
Françoise
Door

Françoise

op 05 Aug 2016

Mooi! En duidelijk uitgelegd. Verhelderend.

Reactie plaatsen