Heb jij een schaduw relatie?
26 september 2016 
2 min. leestijd

Heb jij een schaduw relatie?

Een vrouw deed  ‘alles’ voor haar man, uit liefde, beweerde ze. Ze ging in op al zijn wensen en vulde al zijn verwachtingen in. Hij deed alle administratie want daarvoor had zij niet het juiste inzicht,  dacht hij. Hij maakte alle beslissingen en zij nam daar genoegen mee.   

Ze zagen er gelukkig uit. Elke avond zaten ze gezellig voor de tv want dan hoefden ze niet te communiceren over hun gevoelens. Voor de buitenwereld leek het perfect maar diep vanbinnen, voelde de vrouw zich leeg en alleen.  

Tot de vrouw liet weten dat ze op een andere manier wilde leven.

‘Maar waarom dan? Ik hou zoveel van je en ik doe alles voor je’ zei hij ontsteld.

‘Ja, dat klopt!’ zei ze ‘Maar ik doe ook alles voor jou en toch voelt het alsof ik de hele dag in je schaduw sta! Ik aanvaardde dit vroeger maar nu kan ik dat niet meer opbrengen.  

Ik wil vanaf nu mijn eigen schaduw zien en niet alleen die van jou!’  

‘Onmogelijk!’, zei hij. ‘Hoe moet het dan verder met ons?’ En hoe ga jij de facturen betalen? En wie legt dan mijn kleren klaar en wie doet het huishouden?’

‘We kunnen toch voor onszelf zorgen?  Ik wil in mijn eigen licht staan’ zei ze kordaat.

‘Wat? In je licht staan? Wat bedoelt zij, ik begrijp hier niets van!’ zei hij bijna hardop.

Het was alsof hij nu voor het eerst haar kracht voelde.

‘Maar welk licht?’ vroeg hij zich af.    

‘Het zonnelicht, het licht uit het universum waardoor alle planten en bomen groeien en waardoor dieren en mensen zich kunnen blijven voeden … je weet wel de kringloop van het leven’, legde ze uit.

‘Heb je misschien iemand anders ontmoet?’ vroeg hij argwanend.

‘Nee, want dan zou ik terug een zelfde soort relatie creëren’ en ze wuifde zijn woorden weg.

‘Ik heb al die jaren mezelf vergeten en ervoor gezorgd dat jij kon groeien en ik stuurde al mijn energie naar je toe.  Ik liet je in de schijnwerpers staan.
Vanaf nu zie je zelf hoe je in een schijnwerper staat’ klonk de stem krachtig van de vrouw.

Het vergde moed om een scheiding door te zetten, maar nu was ze vastberaden.

Beide waren heel erg stil. Hun hart was verdrietig. Lichaam en geest voelden leeg aan. Maar met volle moed begonnen ze elk aan een nieuw hoofdstuk in hun leven.  

Elk leerde kleine dagelijkse problemen op te lossen en zowel vertrouwen en zelfrespect groeiden met de dag.  

Zij had tijd en ruimte genomen om haar schaduw te observeren. Ze vond ander werk en deed een restyling. Voor elke beslissing ging ze zich afstemmen op het licht. Ze onderzocht hoe haar schaduw zou reageren als ze voor oplossing A of B ging.  

Ze ontdekte dat hoe meer licht ze ontving, hoe duidelijker haar schaduw reageerde.    Elke ochtend ging ze in het zonlicht staan en ze voelde vrede in haar hart. Ze leefde bewust in het Nu en vond vreugde in kleine dingen rondom haar.      

Is het niet geweldig om in je eigen licht en schaduw te staan?  Welke relatie heb jij? Vertel het me hieronder.

de online & live training Spirituele levenslessen in liefdesrelaties helpen je om inzicht en overzicht te krijgen over je liefdesrelatie.   Laat mij jou persoonlijk begeleiden en krijg een enorme zelfkennis.  Verander beperkende gedachten en patronen naar meer onvoorwaardelijke liefde en verhoog de kwaliteit van je relatie.

Over de schrijver
Pionier, Avonturier, Bezieler Trainer, Coach en vaak... Hypnotisch verwarrend ;-) Stel je voor dat je beter kan communiceren en een hartsverbinding kan creëren door je bewustzijn te verruimen... dat zou mooi zijn toch?
stijn moerman
Door

stijn moerman

op 28 Sep 2016

had ik vroeger, maar kies nu vol voor het licht. Dank voor u steun hierbij

Eva Storm
Door

Eva Storm

op 06 Oct 2016

Je bent zo goed bezig in de training Heart Communication! :-)

Reactie plaatsen