Het verhaal van de wijze zenpad
07 juni 2016 
in Rouwen
1 min. leestijd

Het verhaal van de wijze zenpad

Een wijze zenpad gaf de jonge padden uitleg over het evenwicht in de natuur:

“Zie je hoe die vlieg die muskiet opeet? En nu eet ik (met een hap) de vlieg op. Het is allemaal onderdeel van hoe de natuur in elkaar zit.”

“Is het niet slecht om andere wezens dood te maken om zelf te kunnen overleven?” vroeg de diepzinnige pad.

“Dat hangt ervan af … “ begon de wijze pad, maar voordat hij zijn zin af kon maken, werd de zenpad in één hap smakelijk verorberd door een slang.

“Waar hangt het dan van af?” riepen de leerlingen.

“Het hangt ervan af of je de dingen van de buitenkant of van de binnenkant beziet.”, kwam het gedempte antwoord van binnen in de slang.

Uit “Zenfabels” van Richard McLean

******

Iedereen komt in zijn leven op één of andere manier in aanraking met de dood.  Het maakt deel uit van ons bestaan.
Families van oude, zieke mensen zijn dapper en leggen zich makkelijker neer bij de dood van hun geliefde. Vaak hebben die oude zieke mensen een heel ander idee over wanneer hun tijd is gekomen.
Wanneer ze hun bestemming aanvaarden kunnen ze zich spontaan overgeven aan…’een nieuw begin’ dan is dit een vredevolle beslissing.

Veel kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met de dood. Het is belangrijk dat zij daar liefdevol, professioneel met veel engelen geduld in begeleid worden. Kinderen begeleiden in hun rouwproces maakt deel uit van de training Kindercoach.  Ik zelf heb er 20 jaar overgedaan zonder begeleiding. Uit eigen ervaring weet ik wat volwassenen én vooral kinderen en jongeren écht nodig hebben.

Hoe beleef jij jouw rouwproces?

Over de schrijver
Pionier, Avonturier, Bezieler Trainer, Coach en vaak... Hypnotisch verwarrend ;-) Stel je voor dat je beter kan communiceren en een hartsverbinding kan creëren door je bewustzijn te verruimen... dat zou mooi zijn toch?
Karine Vanhoudt
Door

Karine Vanhoudt

op 13 Aug 2016

mooi verhaal, eigenlijk kunnen we alle antwoorden vinden in de natuur, wij mensen maken er ook deel van uit,toch!

Reactie plaatsen